Tips voor een betere motorervaring

Hoi iedereen. Na lang op een motor te hebben gereden en ook mee te hebben gedaan aan wedstrijden hoop ik jullie een aantal tips te kunnen geven om jullie motorrijervaring te verbeteren. Ik heb diverse tips om simpelweg meer te kunnen genieten en tips om beter te worden in het besturen van je motor. Om te beginnen zal ik jullie iets meer over mezelf vertellen. Ik rij inmiddels al ruim 30 jaar op een motor. In eerste instantie deed ik mee aan jeugdcompetities toen ik een jaar of 15 was. Het werd later echter ook een steeds grotere hobby van me, ik genoot ervan om in mijn weekenden lekker een stukje over de baan te gaan rijden naast mijn trainingen.

Ik merkte voornamelijk tijdens mijn wedstrijden en trainingen dat mijn uitrusting van grote invloed was op mijn prestaties. Ik had kleding en motorlaarzen nodig waar ik volle bewegingsvrijheid in had maar die niet te ruim zaten. Ik had dit nodig om echt goed te kunnen protesteren. Ik heb nooit echt grote wedstrijden gewonnen maar ik deed het vooralsnog goed. Het grootste obstakel waar je als motorrijders overheen moet komen om beter te kunnen presteren is angst, en dan voornamelijk angst om te vallen. Je zal tijdens wedstrijden of het rijden in het verkeer vaak merken dat je tussen auto’s door moet gaan of snel door de bochten heen moet gaan. Je zal vooral tijdens bochten vaak scherp door de bocht moeten gaan.

Er zijn veel beginnend motorrijders die bang zijn om te vallen als ze bochten nemen omdat je motor meebeweegt waardoor je dicht bij de grond komt. De angst om te vallen zorgt er naar mijn ervaring juist voor dat je valt. Ik heb zelf gemerkt dat wanneer de angst om te vallen weg is dat je dan met meer vertrouwen op de motor kan stappen.racomg