Leuke kinderspeeltoestellen

08.12We zijn een tijdje geleden verhuisd en hebben moeten ervaren dat het voor de kinderen, waarvan we dachten dat het het makkelijkst zou zijn, heel moeilijk was om opgenomen te worden. Gelukkig hebben kinderspeeltoestellen geholpen dat te veranderen.

Kinderspeeltoestellen

03.03-400x300Toen we besloten een huis te kopen, zijn we met de kids in de wijk gaan kijken en hebben we de nieuwe situatie besproken. Het nieuwe huis staat in een leuke wijk met een speelveldje en flink wat kinderen. Toen we eenmaal verhuisd waren, bemerkten we dat de andere kinderen niet bepaald stonden te juichen dat er nieuwe kids bijgekomen waren. We kregen eerder het gevoel dat onze kinderen uitgesloten werden.

Oplossing?

Logo-AVO-tel.nr2_Mijn partner en ik zijn met de buren gaan praten om te horen of hun kinderen dezelfde problemen gekend hebben. Dat bleek ook bij twee andere, nieuwkomers, een probleem te zijn. We hebben samen een overleg gehad en zijn tot de conclusie gekomen dat als wij volwassenen bewegen, het voor de kinderen makkelijker zal worden. Vanuit die gedachte hebben we in de straat een inzamelingsactie gehouden, waar bijna iedereen aan heeft bijgedragen en zijn we met de gemeente gaan praten. Van het geld hebben we kinderspeeltoestellen aangeschaft en op het wijkveldje geplaatst, die wij zelf onderhouden. Vanaf dag een was er geen sprake meer van uitsluiting, maar van spelende kinderen. Samen!