Fatbike

Tegenwoordig zie je ze steeds meer op de weg rijden. Een Fatbike. Misschien denk je nu, wat is dat? In deze blog zal je alles te weten komen over een Fatbike. Wat is een Fatbike en wat zijn de voordelen en nadelen ervan? En waar kan je ze kopen? Lees verder dan kom je er meer over te weten.

Wat is een Fatbike?

Een Fatbike kan je vergelijken met een Mountainbike, maar dan met hele dikke banden. Deze fietsen zijn het meest geschikt om te fietsen op ruwe terreinen als bos, modder of over het strand. Doordat de Fatbike dikke banden heeft, heb je veel meer grip en ben je meer wendbaar dan dat je met een gewone Mountainbike hebt. Een Fatbike is ook voorzien van een licht frame. In het algemeen fiets een Fatbike heel comfortabel.

Voor- en nadelen van een Fatbike

Een Fatbike heeft een geweldige grip en een hele lage rolweerstand. Door de grote banden is het fietsen met een lagere bandenspanning geen enkel probleem. Het levert zelfs een enorm comfort op. Maar de Fatbike banden hebben natuurlijk niet alleen maar voordelen. Er zitten ook wat nadelen aan vast.

Een Fatbike draagt Aardig wat gewicht op de assen, waardoor je die zal merken wanneer je aan het schakelen bent of als je een behoorlijke heuvel op rijdt. Het crossen door het bos en over het strand is natuurlijk het meest leuk om te doen.

Welke maat frame heeft een Fatbike?

Een Fatbike heeft een 26inch frame. De velgen zijn een stuk breder van een Fatbike. Hierop zitten weer banden die 3 inch breed zijn.

Hoe rijdt een Fatbike?

Een Fatbike is echt een fiets waar je voor de lol mee op stap gaat. Het is een heerlijke fiets om lekker mee door het zand te crossen of door het bos. Op het asfalt heb je er niet echt profijt van en kom je niet heel snel vooruit.

Wat kost een Fatbike?

Een instapmodel fiets met dikke banden kost al snel tussen de €400 en €700. Ze hebben meestal een zwaar frame van staal. Sommige modellen kunnen ook een Aluminium frame hebben. In de Middenklasse kan je voor €700 tot €1200 Fatbikes vinden met zowel stalen als aluminium frames. Tegenwoordig kunnen ze ook al een elektrische motor hebben. Je kan je laten informeren bij vansprint.be. Daar weten zij alles over de Fatbikes en de nieuwste modellen daarvan.

Waar kan je een Fatbike kopen?

Zoals al eerder benoemd kan je bij vansprint.be verschillende modellen van de Fatbike kopen. Om erachter te komen welk model het best bij je wensen past kan je al je wensen en vragen bespreken met de medewerkers van vansprint.be. Ook bieden zij regelmatig mooie kortingen aan. Het is dan ook zeker de moeite waard even een kijkje te nemen op hun website.