De eerste elektrische SUV van Skoda

Skoda heeft een nieuwe elektrische auto op de markt gebracht, de Enyaq IV. Dit is de eerste volledig elektrische SUV van Skoda. De auto staat op het MEB platform (Modilair Electrification Toolkit) van de Volkswagen Group. Met de komst van deze auto wordt elektrisch rijden voor een hele grote groep bereikbaar. Deze auto staat namelijk te koop met een vanafprijs van € 40.780,00 en heeft een bereik van ca. 390 kilometer. In zijn klasse is deze prijs zeer gunstig te noemen en de auto zal,mede door de prijs, veel mensen aanspreken. Maar wist u dat Skoda enyaq lease ook mogelijk is?

Modellen

Dit model wordt in verschillende uitvoeringen gemaakt. De verschillen zitten o.a. in de capaciteit van de accu. De capaciteit van de accu bepaald de actieradius, het bereik. De IV50 heeft een bereik van 295 kilometer, de IV60 rijdt 330 kilometer en de IV80 heeft zelfs een bereik van 405 kilometer. Tevens komt er nog een IV80X en een RS uitvoering op de markt. Mede door de keuzemogelijkheid uit deze modellen maakt dit de Skoda enyaq lease zeer interessant. Dan zijn alle modellen ook nog in verschillende luxe niveaus te bestellen.

Weekendjes weg

De Skoda enyag IV is een ideale auto om er in het weekend op uit te gaan met de hele familie. Deze volledig elektrische SUV is erg ruim van binnen en is voorzien van de laatste technologieën. Zo is de auto bijvoorbeeld uitgerust met een 13 inch multimediascherm waarop je heel eenvoudig je route uitstippelt. Snel de fietsendrager achterop, en richting de Ardennen dan. Maar als je liever met de caravan op pad is dat natuurlijk ook geen probleem. De enyak IV kan tot 1.100 kg gewicht te trekken. De Skoda enyaq lease je zakelijk al vanaf € 148 per maand.

Design

De Skoda is In vergelijking met een volkswagen ID.3 wat rustiger en behoudender. Een echt opvallende auto is de enyaq niet, maar door zijn lengte in combinatie met de vlakke voorruit is de auto vrij herkenbaar. Iets wat zeker op zal gaan vallen, is de grille. Een elektrische auto heeft natuurlijk geen grille meer nodig. Deze is bij auto`s met een verbrandingsmotor nodig om de motor te koelen. Bij elektrische auto`s is dat niet meer nodig, en wordt het een style icoon. Er is bij deze auto gekozen voor een gesloten kunststof grill naar voorbeeld van de normale Skoda modellen. Er is zelf de mogelijkheid om bij de IV80 een doorzichtige grill te bestellen voorzien van LED verlichting. Crystal Face wordt deze optie genoemd. Als de enyaq dan niet meer opvalt, ligt het in ieder geval niet meer aan de auto.