Zo kies je een kinderfiets

Kinder fiets

Een van de belangrijkste dingen in de opvoeding is natuurlijk wel leren fietsen. Leren fietsen doen Nederlandse kinderen relatief jong. Een echte Nederlandse traditie durf ik wel te stellen. Het is wel belangrijk dat je kind leert fietsen op een goede stevige fiets. Daarnaast moet de fiets ook de goede maat hebben voor het kind. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten wanneer je een fiets voor je kind gaat kopen. 

Een uitstekende fiets 

Wat maakt een een goede fiets een goede fiets? Dat is een goede vraag. Een goede fiets kenmerkt zich vooral door stevigheid. Je herkent een goede fiets vooral aan de accessoires. Aan een frame gaat doorgaans niet veel stuk. Vooral de slijtage onderdelen bepalen of een fiets goed en stevig. Is het juiste metaal gebruikt, zitten er anti-lek banden onder, is de fiets voorzien van goede verlichting en tot slot moet de remmerij natuurlijk uitstekend in orde zijn. Allemaal erg belangrijk, zeker gezien jouw kind waarschijnlijk nog niet in staat om heel zuinig met de fiets om te gaan. 

Mijn voorkeur gaat uit naar Woom kinderfietsen. Deze fietsen over alle zojuist genoemde belangrijke eigenschappen. En zijn daarnaast ook nog eens tegen een aantrekkelijke prijs te koop. 

De maat 

De maat van een fiets is altijd belangrijk, voor kinderfietsen geldt dit dubbel. Je kind kan namelijk lastig fietsen op een te kleine fiets en op een te grote fiets is helemaal een ramp. Een kind van 3 tot 4 jaar heeft meestal een fietsje van 12 inch nodig. Een kind van 4 tot 6 jaar heeft een fiets van 16 inch nodig. 4 tot 7 jaar een fiets van 18 inch en ga zo door. Je kunt je kind het beste even opmeten om er zeker van te zijn dat je de juiste maat hebt. 

Meer weten over kinderfietsen? Neem dan even een kijkje op: stip-kinderfietsen.nl.