Verschillende fietsen met hun verschillende functies

bikesland

Fietsen zijn voor ons Nederlanders niet meer weg te denken uit het straatbeeld. We gebruiken de fiets voor van alles; boodschappen, de kinderen ophalen van school, even naar het centrum om te winkelen, om naar je werk te gaan of naar de sportclub. Ideaal voor afstanden die te ver zijn om te lopen en te kort zijn om de auto voor te pakken. Er zijn zo ontzettend veel fietsen en ook veel verschillende fietsen. Deze hebben allemaal hun eigen functie en doel. Als je een nieuwe fiets zoekt, kun je ze tegenwoordig online bestellen en laten afleveren door webwinkels zoals Bikesland.

Elektrische fietsen

Wie kent ze tegenwoordig niet: elektrische fietsen. Ze zijn ideaal voor lange afstanden en worden steeds vaker gebruikt. Vooral mensen die houden van fietsen, maar niet uitgeput willen raken van het vele trappen op lange afstanden kiezen voor een elektrische fiets. Een elektrische fiets heeft een elektromotor die energie krijgt via de aangesloten accu, waardoor je zelf niet meer alle moeite hoeft te doen om je fiets vooruit te krijgen. Een elektrische fiets gaat zo’n 25 kilometer per uur.

Herenfiets & damesfiets

Er wordt onderscheid gemaakt tussen herenfietsen en damesfietsen. Het verschil tussen een herenfiets en damesfiets is bijvoorbeeld de afstand tussen de zadel en het stuur. Ook is het zo dat een herenfiets beschikt over een stang tussen de zadel en het stuur, terwijl damesfietsen dit niet hebben.

Andere fietssoorten

Er zijn nog vele andere fietssoorten op de markt. Denk aan zogenaamde ‘stationsfietsen’ die voornamelijk door mensen wordt gebruikt die veel reizen met het openbaar vervoer en daarom een fiets willen die niet te duur is en daarom zonder vrees neer te kunnen zetten op het station. Ook vouwfietsen worden vaak door mensen gebruikt die vaak reizen met het openbaar vervoer, omdat het makkelijk mee te nemen is in de trein of bus en ze gemakkelijk hun weg kunnen vervolgen, als hun bestemming niet dicht bij een halte of station is.

Dan heb je nog stadsfietsen. Stadsfietsen worden voornamelijk gebruikt voor dagelijks gebruik en daarom degelijk en eenvoudig zijn. Ze moeten immers tegen een stootje kunnen en door weer en wind moeten kunnen presteren. Natuurlijk zijn er ook nog kinderfietsen. Dit zijn fietsjes speciaal gemaakt voor kinderen. Een ideale framemaat en opvallend kleurtje maken een kinderfiets ook voor kinderen handig om de kunst van het fietsen onder de knie te krijgen.