De e-fatbike, een stijlvolle elektrische fiets

Door zijn stoere look en comfort is de moderne elektrische fatbike vandaag de dag een zeer gewilde fiets. De fatbike, letterlijk vertaald als ‘dikke fiets’, heeft zijn naam te danken aan de brede banden die wat weg hebben van motorbanden. Om de rest van de fiets bij deze robuuste look van de banden te laten passen, zijn ook het frame en de velgen gebaseerd op het uiterlijk van een motor. 

De geschiedenis van de fatbike

Hoewel de populariteit van de fatbike vooral in de afgelopen jaren flink is begonnen te stijgen, werden de eerste versies van deze fiets al in het begin van de 20e eeuw gebouwd. In de jaren 80 werd het model wat aangepast. De fatbike werd in die tijd voornamelijk gebruikt om te kunnen fietsen in gebieden met een lage gronddruk, zoals woestijnen, sneeuw, moeras of modder. 

Geschikt voor alledaags gebruik

Alhoewel de brede banden dus geschikt zijn voor vele omstandigheden, wordt de e-fatbike tegenwoordig voornamelijk gebruikt om mee door de stad te cruisen. Hier is de fiets namelijk uitermate geschikt voor door de volgende aspecten:

  • De brede banden zorgen voor een dempend effect, extra grip en stabiliteit
  • Door het brede zadel en de voetsteuntjes kun je gemakkelijk iemand achterop nemen
  • De robuuste banden zorgen voor minder problemen met kapotte velgen en gebroken spaken
  • De elektrische aandrijving vraagt minder inspanning 

E-fatbike aanschaffen

We hopen dat dit korte artikel je goed kennis heeft laten maken met de elektrische fatbike. Deze stoere fiets is zoals eerder genoemd voor meerdere omstandigheden geschikt maar wordt de laatste tijd voornamelijk ingezet als echte stadsfiets. Er bestaan veel verschillende modellen in verschillende prijsklassen. Bekijk vooral even het aanbod van e-fatbikes van Matrabike. Ben je nog niet helemaal overtuigd en wil je graag een testritje maken? Dan kan dat natuurlijk ook!